Aparate de sloturi cu 3 role

2. Cazul B numere diferite de stopuri si distributii diferite de simboluri pe role

          2.10  Un anumit simbol de trei ori sau un alt anumit simbol de doua ori

            Probabilitatea acestui eveniment este , unde  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei primului simbol, iar  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei celui de-al doilea simbol, respectiv pe role.

             Exemplu:

            Gasiti probabilitatea de aparitie a trei pepeni sau doua cirese pe o linie de castig a unui aparat de sloturi cu 3 role, avand 48, 50, 56 stopuri pe rolelele 1, 2, 3 respectiv si urmatoarele distributii ale celor doua simboluri pe aceste role respectiv: 3, 2, 2 pepeni; 2, 1, 1 cirese.

            Probabilitatile de baza sunt:  si . Probabilitatea cautata este:

.

           

            2.12  Un anumit simbol de trei ori sau un alt anumit simbol cel putin o data

            Probabilitatea acestui eveniment este ,  unde  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei primului simbol, iar  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei celui de-al doilea simbol, respectiv pe role.

             Exemplu:

            Gasiti probabilitatea de aparitie a trei septari sau cel putin o cireasa pe o linie de castig a ununi aparat de sloturi cu 3 role, avand 80, 80, 86 stopuri pe rolele 1,2, 3 respectiv si urmatoarele distruibutii ale celor doua simboluri pe aceste role respectiv: 3, 2, 2 septari; 2, 1, 1 cirese.

             Probabilitatile de baza sunt:  and . Probabilitatea cautata este:

= 0.049255 = 4.9255%.

 

            2.13  Un anumit simbol de trei ori sau orice combinatie a acelui simbol cu un alt anumit simbol

            Probabilitatea acestui eveniment este , unde  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei primului simbol, iar  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei celui de-al doilea simbol.

             Exemplu:

            Gasiti probabilitatea de aparitie a trei septari rosii sau a oricarei combinatii de septari rosii si septari albastri pe o linie de castig a unui aparat de sloturi cu 3 role, avand 45, 47, 48 stopuri pe rolele 1, 2,  3 respectiv si urmatoarele distributii ale celor doua simboluri pe aceste role respectiv: 3, 2, 2 septari rosii; 2, 2, 1 septari albastri.

            Probabilitatile de baza sunt:  and . Probabilitatea cautata este:

= 0.000551 = 0.551%.