Aparate de sloturi cu 3 role

2. Cazul B numere diferite de stopuri si distributii diferite de simboluri pe role

         2.6  Evenimentul   orice combinatie a doua anumite simboluri

            Probabilitatea lui  este , unde  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei celor doua simboluri pe role respectiv ( este probabilitatea de aparirtie a simbolului numarul i pe rola numarul j).

             Exemplu:

            Gasiti probabilitatea de aparitie a oricarei combinatii de septari rosii si septari albastri pe o linie de castig a unui aparat de sloturi cu 3 role, avand 56, 56, 60 stopuri pe rolele 1, 2, 3 respective si urmatoarele distributii ale celor doua simboluri pe aceste role respectiv: 2, 2, 2 pentru septarul rosu; 2, 1, 1 pentru septarul albastru.

             Probabilitatile de baza sunt:  and . Probabilitatea cautata este:

 

.

             2.7  Evenimentul   Orice combinatie de cel putin unul din trei anumite simboluri

             Probabilitatea lui  este , unde  sunt probabilitatile de baza ale aparitiei celor trei simboluri pe role respectiv. Notand , pentru j de la 1 la 3, putem scrie si putem folosi tabelele sectiunii 2.1 Evenimentul Un anumit simbol de trei ori.

 

            Exemplu:

            Gasiti probabilitatea de aparitie a oricarei combinatii de simboluri de tip bar (unic, dublu, triplu bar) pe o linie de castig a unui aparat de sloturi cu 3 role, avand 50, 50, 60 stopuri pe rolele 1, 2, 3 respectiv si urmatoarele distributii ale simbolurilor de tip bar pe aceste role respectiv 2, 2, 1 pentru bar unic; 2, 1, 1 pentru bar dublu; 1, 1, 1 pentru bar triplu.

            Avem: , , Probabilitatea cautata este: