Curs online de Matematica Hold'em Poker-ului

Index | Jocuri de noroc | Texas Hold'em | Software | Carti | Reclama


   In urma sugestiilor si solicitarilor primite de la jucatorii de poker incepatori si profesionisti, dar si a constatarii necesitatii unei abordari matematice adecvate a jocului, Departamentul de Matematica Aplicata al editurii Infarom organizeaza si sustine un curs online de Matematica Hold'em Poker-ului. Datorita personalului didactic limitat pentru acest proiect, numarul inscrierilor va fi limitat intr-o prima faza la 20 de cursanti pe perioada unui curs. Detaliile acestui curs, precum si structura sa completa, impreuna cu regulamentul de desfasurare, sunt postate in aceasta pagina. ne puteti contacta pentru detalii suplimentare si intrebari la adresa (subiect "curs matematica poker-ului").

Motivatiile cursului
   - Cartile de matematica poker-ului existente pe piata nu pot acoperi simultan intreg spectrul aplicativ al subiectului si trainingul necesar aplicarii corecte a teoriei pentru toate categoriile de cititori, in ceea ce priveste nivelul educatiei matematice anterioare. Este nevoie de un training individual care sa inceapa cu ABC-ul si sa fie aplicabil inclusiv jucatorilor fara formatie matematica.
   - Matematica poker-ului este foarte vasta, trecand prin domenii ca teoria probabilitatior, combinatorica, topologie, algebra si analiza numerica. Resursele didactice existente pe internet nu ofera o selectie optima a domeniilor si aplicatiilor strict indispensabile scopului practic urmarit, anume utilizarea rezultatelor matematice in strategia de joc. Materialele sunt izolate, neorganizate si prezentate mai mult intr-un stil comercial decat didactic, de multe ori derutant. Este necesara extragerea numai a notiunilor si aplicatiilor necesare jucatorului si organizarea lor didactica fluenta, sarcini pe care numai un curs profesionist le poate indeplini.
   - Resursele didactice si informative existente (inclusiv software) nu pot oferi jucatorului toate rezultatele matematice posible, acoperind orice situatie de joc si decizie (acestea acopera in mare situatii generale), astfel ca dezvolarea individuala a abilitatilor de aplicare si calcul este absolut necesara, impreuna cu utilizarea rezultatelor precalculate oferite numai de surse credibile si verificate.
   - In lipsa unor cunostinte adecvate, jucatorul este supus erorilor de interpretare conceptuala a rezultatelor preluate din diferite surse, precum si erorilor de aplicare. Spre exemplu, conceptul de probabilitate este de multe ori interpretat exclusiv statistic: rezultatele generate de calculatoare de "sanse" (odds calculators) bazate pe simulari partiale sunt preluate drept probabilitati, cand acestea sunt de fapt frecvente relative, aproximari mai mult sau mai putin bune ale probabilitatii matematice, singurul concept care pastreaza caracterul masurabil al posibilitatii de producere a unui eveniment de joc. Chiar si cand opereaza cu probabilitati matematice, de multe ori obtinerea acestora nu se face in campul de probabilitate adecvat, sau evaluarea lor in vederea unei decizii de joc se face comparand probabilitati din campuri diferite sau nerelevante. O intelegere riguroasa a notiunilor cu care opereaza matematica poker-ului este absolut necesara in vederea prevenirii unor astfel de erori conceptuale, care au efecte practice.
   - Marea majoritate a jucatorilor nu au o educatie matematica anterioara care sa le permita studiul individual al matematicii poker-ului prin metode proprii. Avand in vedere ca notiunile implicate in matematica poker-ului au la baza concepte elementare (multimi, operatii cu multimi, combinatii, probabilitate pe un camp finit, etc.), iar procesele calculatorii se bazeaza pe calcul elementar (operatii cu numere reale, calcul algebric de baza), un curs cu scop principal aplicativ poate fi dezvoltat si sustinut astfel incat sa asigure trainingul jucatorului fara educatie matematica, plecand de la notiunile elementare si dezvoltand gradual abilitatile acestuia de a obtine si aplica rezultatele matematice in strategia sa de joc.

Scopurile cursului
   - Familiarizarea jucatorilor cu acele parti ale modelelor matematice din spatele jocului care genereaza aplicatii utile in analiza jocului si in strategia de joc.
   - Intelegerea conceptelor matematice necesare,
plecand de la notiunile elementare, si interpretarea lor adecvata in jocul real.
   - Dezvoltarea abilitatilor de calcul combinatoric specific aplicatiilor din poker.
   - Dezvoltarea abilitatilor de calcul probabilistic in campuri finite, specifice evenimentelor de joc din poker.
   - Dezvoltarea abilitatilor de calcul al tuturor parametrilor matematici si a indicatorilor numerici necesari analizei mainilor si jocului.
   - Dezvoltarea abilitatilor de calcul numeric al formulelor probabilistice cu variabile, inclusiv prin export in programe de calcul gen Excel.
   - Dezvoltarea abilitatilor de estimare si aproximare numerica in timp limitat.
   - Selectarea si utilizarea numai a resurselor externe adecvate (tabele de probabilitati precalculate si statistici, programe software), gestionarea optima a acestora si evitarea resurselor care nu au un suport matematic riguros.
   - Incadrarea corecta a fiecarei aplicatii in modelul teoretic adecvat.
   - Dezvoltarea capacitatii de analiza a mainilor prin criterii probabilistice.
   -
Dezvoltarea capacitatii de eliminare a elementelor nerelevante in cadrul unei analize a mainii, pentru limitarea calculelor greoaie.
   - Implementarea criteriilor matematice in strategiile de joc personale.
   - Colectarea, organizarea, gestionarea, memorarea si apelarea optima a rezultatelor numerice precalculate.
   - Asigurarea antrenamentului de rezolvare a aplicatiilor concrete in timp limitat (de incadrare teoretica, calculatoriu, apelare rezultate precalculate si utilizare resurse externe, interpretare date).

Descrierea generala a cursului
   Cursul va fi concentrat pe aspectele practice si aplicative ale matematicii poker-ului, in scopul utilizarii optime a informatiei matematice in jocul real de catre orice jucator, indiferent de educatia sa matematica anterioara. Cursul a avea in vedere intelegerea notiunilor teoretice necesare comunicarii informatiei matematice si aplicatiilor practice, dar va fi dedicat in principal trainingului calculatoriu si de utilizare adecvata a resurselor disponibile. Prezentarea si desfasurarea cursului sunt adaptate la un nivel initial minimal de educatie matematica a jucatorilor, urmarind in special dobandirea abilitatilor de aplicare a teoriei prin proceduri algoritmice, in detrimentul aprofundarii conceptelor matematice implicate. Nu este un curs de strategia poker-ului, ci un curs care acopera aspectele matematice ale jocului, necesare analizei obiective si care genereaza criterii care ulterior pot fi implementate in orice strategie personala.
   Cursul se va desfasura pe o perioada de circa 14 saptamani, fiind structurat pe module tematice, continand 2 lectii saptamanal. Cursul va avea o parte statica, constand in 28 de lectii, precum si o parte interactiva, in sesiuni alternante cu lectiile, constand in: 1) raspunsuri la intrebari si neclaritati privind lectia anterioara (maxim 5 intrebari per lectie, fara solicitari calculatorii); 2) teste ale cunostintelor dobandite, cu exercitii/aplicatii practice, care sunt returnate corectate si continand recomandari pentru evitarea erorilor si imbunatatirea procesului de invatare. Lectiile cuprind o parte teoretica, urmata de aplicatii practice, exemple, exercitii rezolvate si nerezolvate (teme), rezolvarile exercitiilor din tema anterioara. Puteti descarca structura completa a cursului si regulamentul de desfasurare facand click aici:
   la sfarsitul cursului, cursantul primeste o diploma, care poate fi atasata la CV in cazul in care acesta aplica la un job in industria pokerului (coaching/training, spre exemplu).

Pesonalul didactic
   Cursul este conceput si supervizat de Prof. Catalin Barboianu, iar sesiunile interactive sunt sustinute de echipa de matematicieni ai editurii Infarom.

Tariful cursului
   Tariful unitar al cursului este 15 euro per lectie (120 euro primul modul, 420 euro tot cursul). Tariful poate fi achitat integral la inscriere sau partial; plata partiala trebuie sa acopere un modul complet. Jucatorii se pot grupa in vederea participarii la curs la tarif de 1 cursant, dar la partea interactiva poate participa un singur cursant. Cursul poate fi intrerupt si reluat la o data ulterioara.

Inscrierea
  Va puteti inscrie la curs trimitand formularul de inscriere de mai jos. Conditiile de inscriere sunt: varsta minima 18 ani si studii medii finalizate (cu sau fara bacalaureat), declarate pe propria raspundere. Inscrierile sunt limitate la 20 de cursanti simultan. In cazul in care acest numar este atins in momentul inscrierii, ramaneti in lista de asteptare, urmand a incepe cursul odata cu eliberarea primului loc.

Formular de inscriere

   Nume si prenume      Localitate    Judet  
   Telefon 
     Adresa     
Cod postal
   E-mail
     Rescrieti e-mail
  
   Studii          Joc poker de      ani.   

   Doresc sa ma inscriu si sa particip la cursul online Matematica Hold'em Poker-ului.
   Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile organizatorilor.

   Doresc sa achit contravaloarea cursului  


    

Recomandat

O noua aparitie!

Probabilitatile pentru strategia jocului de Texas Hold’em Poker, cu analize probabilistice ale mainilor

Prima carte de matematica poker-ului in lb. romana. Detalii in sectiunea Carti .


 Joaca responsabil - Index - Jocuri de noroc - Texas Hold'em - Software - Carti - Contact